Yunet
 

Kultura

Mina Obradović iz Belegiša najbolja na 20. Mini - Tini Festu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 9. oktobar 2022. • 00:00 •

Mina Obradović iz Belegiša najbolja na 20. Mini - Tini Festu

Mini Obradović, učenica četvrtog razreda OŠ "Vera Miščević" iz Belegiša pripala je Gran pri nagrada za najsolistu 20. Festivala dečje pesme Mini - tini fest u Staroj Pazovi, dok je duet Marija Grbić i Milan Bzovski iz OŠ "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove osvojio prvo mesto u tini kategoriji. Na 20. jubilarnom festivalu u subotu, 8. oktobra bilo je 20 takmičarskih numera.

Stručni žiri na čelu sa Jovanom Adamovim, umetničkim direktorom Festivala imao je tešku ulogu pri odlučivanju, tako da su pored drugo i trećeplasiranih u obe kategorije, uručena i specijalna priznanja za interpretaciju. Specijalna priznanja dobili su nastavnici muzičkog koji su pripremali učesnike, ali i Opština Stara Pazova, Centar za kulturu i Sanja Dragaš kao dugogodišnji saradnik u organizaciju festivala.

Kako je Adamov naglasio, cilj da je što više dece učestvuje na festivalu, koji predstavlja pravi dečji praznik a u Staroj Pazovi je podignut na zavidan nivo a u prethodne dve decenije nastupilo je oko 6000 dece osnovnoškolskog uzrasta.

I ove godine je pozorišna sala bila prepuna gledalaca, koji su došli da podrže učesnike.

Manifestaciju je otvorio Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, koja je i generalni pokrovitelj a organizator je Centar za kulturu Stara Pazova.

U revijalnom delu je nastupio NIkola Vujnović iz Vojke, prošlogodišnji nosilac Gran pri nagrade a gost iznenađenja bio je glumac Boda Ninković, dok je program vodio Bane Rosić - Leteća gitara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena