Yunet
 

Kultura

18 godina Opštinske smotre likovnog stvaralaštva

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 8. oktobar 2022. • 00:00 •

18 godina Opštinske smotre likovnog stvaralaštva

Otvaranjem izložbe radova likovnih umetnika, članova Saveza amatera Opštine Stara Pazova, sinoć je holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi održana 18.opštinska smotra likovnog stvaralaštva.

58 radova 39 učesnika ovogodišnje smotre jasno govore da su članovi udruženja likovnih umetnika iz staropazovačke sredine ne samo talentovani nego sa svakom smotrom i izložbom pokazuju veću kreativnost i zrelost umetničkog pristupa, naglasila je Anđelka Mali, predsednica UO Saveza amatera opštine.

Za najbolji rad na Opštinskoj smotri proglašen je rad Dragomira Aleksića, skulptura u drvetu pod nazivom Riba, druga nagrada pripala je Ljiljani Lajović Marinkov za pastel Gracija dok je treću nagradu osvojila Zorica Opavski za akril na platnu pod nazivom Predeo.

Marjan Karavla je ovom prilikom saopštio i imena umetnika čiji će se radovi naći na Zonskoj smotri u Indjiji, 16.oktobra a njih je ukupno 23.

U programu 18. opštinske smotre likovnog stvaralaštva učestvovali su i recitatori Petar Babić iz Nove Pazove i Lora Meršak iz Stare Pazove, nagrađeni umetnici na ovogodišnjoj Republičkoj smotri recitatora u Valjevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena