Yunet
 

Kultura

Pavlina Radovanović oduševila publiku na manifestaciji \"Podunavlje za Kosmet\"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 20. jun 2022. • 00:00 •

Pavlina Radovanović oduševila publiku na manifestaciji \

Manifestacija “Podunavlje za Kosmet” okupila je u subotu veliki broj učesnika i posetilaca na Vidovdanskom Trgu u naselju Banovci –Dunav. Koncert je otvorila zvezda etno muzike Pavlina Radovanović, devojčica koja je za ovu priliku doputovala direktno Orahovca na Kosovu i Metohiji. Učešće u programu su uzeli dečji horovi Crkveno pevačkog društva “Ostrog” iz Novih Banovaca i “Prota Simeon” iz Stare Pazove, KUD “Mitanče” iz Belegiša i brojni daroviti pojedinci.

Na Trgu su bili postavljeni humanitarni štandovi na kojima se kupovinom proizvoda obezbeđivala pomoć za Srbe na Kosovu i Metohiji, a održani sui turniri u malim sportovima. Sva prikupljena sredstva će se uputiti za iskopavanju bunara manastiru “Draganac” blizu Gnjilana, porodici Vićentijević iz Zubinog Potoka gde je samohrana majka sa četvoro dece živi u nehumanim uslovima, a deo novca će biti plasiran i za izgradnju dečijeg igrališta u srpskoj eknklavi Kusce, takođe na Kosovu i Metohiji.

Manifestaciju su organizovali pravoslavna hrišćanska zajednica "Prepodobna Anastasija Srpska" iz Belegiša u saradnji sa organizacijom “Svi za Kosmet”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena