Yunet
 

Kultura

"Razigrana mladost" za vikend u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. maj 2022. • 00:00 •

Nakon dvogodišnje pauze zbog korona situacije, u Novoj Pazovi će ponovo biti organizovan međunarodni festival dečjeg folklora Razigrana mladost. Prvi festivalski koncert je već sutra, 27. maja, drugi u subotu u mestu domaćina - KUD Mladost, a treći u nedelju 29. maja na Fruškoj Gori u odmaralištu Letenka. Ove godine dolaze ansambli iz 6 država okruženja – Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i čak 3 grupe iz Republike Srpske a pored njih nastupiće i 10 folklornih ansambala iz cele Srbije.

Koncerti će se održavati u sportskoj hali pri osnovnoj školi, u petak sa početkom u 19 časova a u subotu nakon defilea centrom mesta, u 18 časova a ulaz je besplatan. Novina ove godine je treći festivalski dan, kada će domaćini i inostrani ansambli nastupiti na Fruškoj Gori u odmaralištu Letenka, gde će biti i smešteni zahvaljujući saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta.

Festival Razigrana Mladost je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država a generalni pokrovitelj je pokrovitelj je Opština Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad