Yunet
 

Kultura

Održana zonska smotra u subotu u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 9. maj 2022. • 00:00 •

Održana zonska smotra u subotu u Staroj Pazovi

U pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi, u subotu, 7. maja održana je zonska smotra folklornog stvaralaštva. Publika u Staroj Pazovi imala je priliku da uživa u dva sata kvalitetnog programa kojim su dominirale raznolike boje i kulturne tradicije koje je donelo 13 ansambala iz opštine Stara Pazova, 5 folklornih koletiva iz inđijske opštine i jedan ansambl iz Kaća.

Gotovo 200 izvođača okupilo se na sceni pozorišne sale u Staroj Pazovi, prikazavši na zanimljiv i autentičan način narodnu tradiciju, igru i pesmu u okviru dečjeg folklornog stvaralaštva na zonskoj smotri. Selektor je bila Dajana Kostić, koreograf iz Stare Pazove, koja je naglasila da je izuzetno zadovoljna nastupom folkloraša

U kategoriji narodne tradicije nastupila su dva ansambla, u kategoriji mlađeg uzrasta predstavilo se 7 grupa a u kategoriji starijeg uzrasta zaigralo je i zapevalo 9 folklornih grupa. Nakon zone u Sremskoj Mitrovici koja je održana dan kasnije, kao i one u Čelarevu koja se planira za 15. maj, kaže selektorka, trebalo bi da budu poznati rezultati.

Najuspešnije folklorne grupe sa ove i drugih smotri nastupiće na 60. pokrajinskoj smotri folklora koja će biti održana 29.maja u Bačkoj Topoli.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena