Yunet
 

Kultura

Vaskršnja izložba u Galeriji KC Nova Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 16. april 2022. • 00:00 •

Vaskršnja izložba u Galeriji KC Nova Pazova

Osma po redu Vaskršnja izložba pod nazivom "Zapovesti" otvorena je sinoć u Galeriji KC Nova Pazova u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova. 45 umetnika izložilo je svoje radove sa željom da pokažu svu raznolikost pogleda na svet koji nas okružuje, da ukažu na izazove i iskušenja i njihovo prevazilaženje do konačne pobede lepote i dobrote. Svečano otvaranje upriličio je protojerej Predrag Antonijević, sveštenik crkve Svete Trojice. On se obratio prisutnima rečima prigodnim za ovu priliku i pozvao sve sugrađane koji vole umetnost da dođu i vide lepotu galerije.

Okupljenima je pre svih dobrodošlicu poželela potpredsednica Umetničkog udruženja Nova Pazova Ljiljana Sekimić, naglasivši da treba svi da se zapitamo po kojim i čijim zapovestima se mi vodimo i kakav je ishod naših izbora. Otuda, kaže, potiče naziv izložbe ZAPOVESTI.

Hor Svetog Vladike Nikolaja pri crkvi Svete Petke u Novoj Pazovi uveličao je ovu 8. Vaskršnju izložbu izvođenjem molitve Oče naš a zatim i poznate Mokranjčeve liturgijske kompozicije Tebe pojem.

Izložba će za zainteresovane posetiocebiti otvorena narednih mesec dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena