Yunet
 

Izbori

Srbija glasa - Do 12 časova glasalo 22,95 procenata građana u Opštini Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 3. april 2022. • 00:00 •

Srbija glasa - Do 12 časova glasalo 22,95 procenata građana u Opštini Stara Pazova

U sedam časova otvoreno je 53 birališta u Opštini Stara Pazova, na kojima će 55.200 građana moći da glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima, saznaje RTV Stara Pazova iz Opštinske izborne komisije.

Do 12 časova izašlo 22,95% birača, najviše u mestima u Podunavlju

Do 12 časova izlaznost birača u staropazovačkoj opštini iznosila je 22,95 procenata. Pre dve godine je u ovo vreme bila je slična izlaznost (21%). Najveća izlaznost od svih mesta u Opštini i dalje je u Surduku – 30,67 procenata. Slede Stari Banovci isa izlaznošću od 25,38 procenata, zatim Belegiš sa 24,60 procenata. U Vojki je do podneva glasalo 23,69 procenata upisanih birača, u Novim Banovcima 22,71 procenata dok se u Staroj Pazovi beleži izlaznost od 21,88 procenata. U Krnješevcima je izašlo na izbore 20,49 procenata birača a u Golubincima 20,35 procenata.

Do 10 časova izašlo 10,38% birača, najviše u Surduku

Do 10 časova izlaznost birača u staropazovačkoj opštini iznosila je 10,38 procenata. Slično kao i na Izborima od pre dve godine. Najveća izlaznost od svih mesta u Opštini zabeležena je u Surduku - 15,96 procenata.

Građani Srbije izlaze danas na birališta, da izaberu predsednika Republike, novi saziv parlamenta i lokalnu vlast u 14 samouprava, uključujući i glavni grad. Za oko 100.000 birača sa područja Кosova i Metohije glasanje na izborima organizovano je u najbližim opštinama centralne Srbije. Birališta su otvorena u 7, a zatvaraju u 20 sati.

Izlaznost do 9 časova 5%

Izlaznost na birališta na teritoriji opštine Stara Pazova iznosila je 5%. Najviše je izašlih na biračka mesta u seoskim sredinama.

Otvorena sva biračka mesta, do 8 časova izašlo 2,05% glasača

U sedam časova otvoreno je 53 biračkih mesta u Opštini Stara Pazova na kojima će 55.200 građana moći da glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima, saznaje RTV Stara Pazova iz Opštinske izborne komisije.

Do 8 časova izlaznost birača u staropazovačkoj opštini je iznosila 2,04 procenata.

Svi građani trebalo bi da su dobili poziv za glasanje, međutim i bez njega može da se glasa uz ličnu kartu ili pasoš. Prve preliminarne rezultate RIК će saopštiti 24 časa od zatvaranja biračkih mesta, u ponedeljak, 4. aprila, do 20 časova.

U Sremu na ukupno 274 biračkih mesta, pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima ima 263.437 građana, koji će se opredeljivati između 19 izbornih lista i osam kandidata za predsednika.

Svi birači iz stgaropazovačke opštine koji su zainteresovani za glasanje van biračkog mesta mogu o tome da obaveste birački odbor najkasnije do 11 časova na dan glasanja. Obaveštavanje se vrši lično, putem telefona ili uz pomoć nekog lica koje glasač sam odabere. Podsećamo da van biračkog mesta mogu da glasaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica. Prilikom prijavljivanja treba da se navedu sledeći lični podaci: ime i prezime, JMBG, adresa prebivališta, kontakt telefon, kao i razlozi zbog kojih se glasa van biračkog mesta.

Do zatvaranja biračkih mesta traje i izborna tišina, koja je počela u noći između četvrtka i petka, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad