Yunet
 

Hronika

Novobanovčanin među poginulim planinarima na Triglavu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 3. april 2024. • 00:00 •

Novobanovčanin među poginulim planinarima na Triglavu

Identifikovana su tela dvojice srpskih planinara koje je slovenačka policija, tokom jučerašnjeg dana, pronašla na Triglavu. Reč je o iskusnim alpinistima Milošu Ristiću (33) iz Lebana i Žarku Čiči (42) iz Banovaca, koji su u subotu krenuli na planinarenje, javlja RTS.

Usled lošeg vremena na Triglavu poginula dvojica srpskih planinaraTela su pronađena tokom pretrage terena policijskim helikopterima, posle nestanka planinara u subotu, piše slovenačko Delo.

Prema navodima slovenačke agencije STA, Ristić i Čiča su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, ali su na visini od 1.600 metara pali i poginuli na licu mesta.

Pojedini domaći i reginalni mediji prenose da je reč o lavini koja je planinare bacila u ambis, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

"Planinarski savez Srbije žali za izgubljenim životima alpinista iza kojih su impresivni poduhvati i čiji gubitak je nenadoknadiv za porodice, kao i celu planinarsku zajednicu u Srbiji i šire", navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena