Yunet
 

Hronika

Za volanom 39 drogiranih

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. mart 2022. • 00:00 •

Za volanom 39 drogiranih

U izveštaju Policijske uprave Sremska Mitrovica, dostavljenom RTV Stara Pazova se navodi, da je od početka 2022. godine, saobraćajna policija na području Policijske stanice u Staroj Pazovi, sprovela četiri lokalne akcije i po jednu centralnu i međunarodnu koje su, između ostalog, bile usmerene na otkrivanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U ovim akcijama, kao i u redovnim kontrolama saobraćaja, ukupno su sankcionisana 1.464 saobraćajna prekršaja, među kojima 95 prekršaja vožnje pod uticajem alkohola, od kojih četiri nasilničke vožnje, odnosno sa više od dva promila alkohola u organizmu i 39 prekršaja vožnje pod dejstvom narkotika. Posmatrano sa ukupno 67 otkrivenih ovakvih slučajeva na području, koje pokriva Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, u Opštini Stara Pazova je bilo najviše drogiranih vozača i mahom su to momci u proseku 23 godine ( od 19 do 30), izuzev jednog pedesetjednogodišnjaka.

Policija koristi droga-test koji na osnovu pljuvačke može utvrditi prisustvo osam vrsta narkotika, među kojima su amfetamin, kanabis, metamfetamin, opijati, metadon, kokain, a testiranje traje oko desetak minuta. Ukoliko se utvrdi da vozač upravlja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, policija ga isključuje iz saobraćaja, dovodi u službene prostorije, zadržava ga i protiv njega se podnosi prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

U cilju sigurne vožnje i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, apeluje se na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena