Yunet
 

Društvo

Gimnazijalac Ivan Demetar prvi na Republičkom takmičenju iz fizike

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 15. april 2024. • 00:00 •

Gimnazijalac Ivan Demetar prvi na Republičkom takmičenju iz fizike

Na nedavno održanom Republičkom takmičenju iz fizike Ivan Demetar, učenik drugog razreda gimnazije „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi osvojio je prvo mesto.

Od malih nogu, staropazovčanin Ivan Demetar pokazivao je interesovanje za svet fizike ali i druge prirodne nauke. Njegova kolekcija diploma je pozamašna, a poslednja u nizu jeste ona sa Republičkog takmičenja, kada je ovaj sjajan mladić osvojio prvo mesto.

Uz podršku svoje profesorke koja je prepoznala potencijal i nesebično mu pružala mentorstvo i potporu, Ivan je uspeo da se istakne u najboljem svetlu, a njegova strast, upornost i entuzijazam vodili su ga ka uspehu. Ova pobeda ne samo što svedoči o Ivanovoj izuzetnoj sposobnosti, već govori i o kvalitetu obrazovanja koje pruža ova obrazovna ustanova.

I pored svih pomenutih dostignuća, Ivan je bio i đak generacije u OŠ “Heroj Janko Čmelik”. Proteklog vikenda osvojio je četvrto mesto na Republičkom takmičenju iz Engleskog jezika, a uskoro ga očekuje i Republičko iz matematike. Put kojim se kreće popločan je uspehom, a budućnost je, sigurni smo, svetla i prepuna mogućnosti.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena