Yunet
 

Društvo

Uskoro novi konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 7. mart 2024. • 00:00 •

Uskoro novi konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

U januaru mesecu su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručili 200 ugovora građanima koji su ostvarili pravo na subvencije za energetsku efikasnost. Ukupan broj ugovora po poslednjem konkursu iznosi 326, što staropazovačku Opštinu svrstava među tri najuspešnije u Srbiji. "Ostalo je još 126 da se potpiše. Iskoristila bih priliku da kažem građanima da ne brinu, ne radi se o tome da nisu prošli nego čekamo saglasnost nadležnog ministarstva za tih dodatnih 126 ugovora. Čim stigne saglasnost u Opštinu, dodelićemo ugovore svima", rekla je Marina Savić, zamenik predsednika opštine Stara Pazova.

Savić je najavila i da će krajem proleća biti raspisan i četvrti javni poziv. "Građani mogu već da se spreme, prethodnih godina su upoznati sa pozivom, dokumentacija nije komplikovana. Jako je veliko interesovanje, mi smo ponosni na tu činjenicu", istakla je zamenica predsednika.

Za prethodni konkurs je država obezbedila 20 miliona dinara, isto toliko i opština Stara Pazova. Za naredni, četvrti je Opština planirala duplo više sredstava, tačnije 40 miliona, što će u zbiru sa isto tolikim državnim subvencijama, ukupno iznositi 80 miliona.

Postavljanje izolacije, promena stolarije, ugradnja kotlova za grejanje ili solarnih panela – bilo koja sanacija će doprineti sveopštoj energetskoj efikasnosti. Ono što je najvažnije za građane jesu umanjeni računi za električnu energiju.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena