Yunet
 

Društvo

Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija škole Pinki

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 6. mart 2024. • 00:00 •

Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija škole Pinki

Zbog najavljene rekonstrukcije OŠ "Boško Palkovljević Pinki" u Staroj Pazovi, počeli su radovi na adaptaciji Parohijskog doma koji će učenici koristiti za vreme kompletnog renoviranja škole. Kako je najavio predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinvović, Parohijski dom će kasnije biti novi vrtić u Staroj Pazovi.

Napomenuo je da su građevinske dozvole za sanaciju škole dobijene međutim da bi se krenulo sa radovima, bilo je potrebno obezbediti adekvatan prostor za nastavu. "Najpre će se seliti prva polovina škole a zatim druga. Škola Pinki ima blizu 800 učenika a Parohijski dom će imati 12 učionica za oko 400 đaka, koji će krenuti od septembra na nastavu. Upravo završavamo dogovor sa srpskom pravoslavnom crkvom a važno je reći i da će posle ovo postati vrtić, novi u ovom kraju. Adaptacija škole je sveobuhvatna, podrazumeva i sportsku salu, sve prostorije, dvorište i sportske terene", rekao je Radinović.

Marica Lipovac je majka troje dece od kojih jedno pohađa školu Pinki i istakla je da je zadovoljna funkcionisanjem škole ali da bi uslovi svakako trebalo da se poboljšaju "Znam iz priče deteta da bi toaleti mogli da se roniviraju, da bi fiskulturna sala mogla da bude modernija a samim tim će im i igra biti zabavnija. Jako me je obradovala vest o renoviranju škole. Kao majka jednog školarca i dvoje dece koja će je tek pohađati, smatram da će renoviranje škole uticati i na bezbednost što mi je na prvom mestu. Za decu koja provode toliko sati u školi, važni su bolji uslovi", istakla je majka Marica.

Direktorka OŠ "Boško Palkovljević Pinki" Zorica Jovičić je naglasila da je presrećna zbog rekonstrukcije a ujedno da zamolila roditelje za strpljenje jer je projekat vrlo opširan i nimalo lak. Rekla je da je Opština obezbedila Parohijski dom kao bezbedan objekat gde će deca provoditi izvesno vreme u nastavi a deo školske zgrade će biti takođe bezbedan jer će se ulaziti sa ulice. Otkrila je i šta se nalazi u projektu "Bolna tačka nam je bila fiskulturna sala. Kada idu na fizičko, deca su morala da prelaze iz zgrade kroz dvorište do sale. Planira se povezivanje, tj. topli vod tako da će se svlačionice srušiti i biće nove, takođe će i sala biti nova a deca će moći nesmetano po bilo kojim vremenskim uslovima da dođu na čas fizičkog. Radiće se i ulaz pa će, koliko uslovi dozvoljavaju, prilaz školi biti proširen a planirani su i liftovi", najavila je direktorka.

Prema projektu, minimalni rok za završetak radova je godinu dana a maksimalni dve godine.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena