Yunet
 

Društvo

Osnovci iz Golubinaca u pilot projektu „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 6. mart 2024. • 00:00 •

Osnovci iz Golubinaca u pilot projektu „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

Naučna istraživanja govore da je svako osmo dete u Srbiji gojazno. Zbog toga je pokrenut pilot projekat "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo", koje organizuju Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta. Jedina škola u opštini Stara Pazova u kojoj se od septembra meseca sprovodi isti jeste OŠ “23. Oktobar” u Golubincima.

Kako bi sumirali sve urađeno u proteklih šest meseci, pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić i Tatjana Medved, predsednica Pododbora za sport Narodne skupštine Republike Srbije koji je pokretač inicijative za više časova fizičkog vaspitanja u nastavi, ali i ostali učesnici projekta danas su posetili Golubinačku školu. Pomoćnik ministra prosvete prilikom posete izjavio je da je izuzetno zadovoljan napretkom projekta u Golubincima te uputio sve pohvale kako đacima tako i nastavnicima.

„Pratimo ovaj projekat od početka kroz izveštaje koje nastavnici dostavljaju i želeli smo da dođemo u škole da ih obiđemo, baš da porazgovaramo sa njima, da vidimo koji su to izazovi, koje su to prednosti ovog projekta, koje su to neke mogućnosti za unapređenje celokupnog obrazno-vaspitnog rada. Ono što smo ovde videli je baš to, sve je na najvišem nivou, posvećenost, motivisanost, prvenstveno počevši od nastavnika a onda i od samih učenika i to se prenosi sa jednih na druge“, zaključio je Pašić.

Prilikom posete, gosti su takođe razgovarali sa nastavnicima, decom ali i roditeljima koji su došli u znak podrške svoje dece i učešća u projektu, ali i kako bi razgovarali sa čelnicima o važnim pitanjima vezano za odrastanje i vaspitanje svoje dece. Nastavnica biologije i nosilac aktivnosti Marina Babić, potvrdila je pozitivnu reakciju učenika na ovakvu akciju te navodi da su golubinački osnovci oduševljeni samim konceptom iste.

Projektom je obuhvaćeno gotovo 100 osnovnih i srednjih škola, a približno 5000 učenika proći će kroz ovaj program. Sasvim izvesno, golubinačka škola biće primer ostalim obrazovnim ustanovama ali i podstrek osnovcima kojima je bilo kakva fizička aktivnost od izuzetnog značaja.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena