Yunet
 

Društvo

Novobanovčanin Mirko Dragić najbolji matematičar u Srbiji

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 5. mart 2024. • 00:00 •

Novobanovčanin Mirko Dragić najbolji matematičar u Srbiji

Učenik šestog razreda OŠ „Nikola Tesla“ iz Novih Banovaca, Mirko Dragić, proteklog vikenda osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju Matematičkog maratona! Mirko je ponovio uspeh od lane kada je bio najbolji među petacima, a sada, godinu dana kasnije, ponovo nosi zlatnu medalju oko vrata i ponosi se titulom najboljeg u Srbiji! Inače, Mirko radi po specijalnom programu - IOP-u 3, što predstavlja proširen i produbljen program nastave i učenja koji se primenjuje samo za učenike sa izuzetnim sposobnostima.

Ovaj skromni ali izutetan mladić pravi je pokazatelj da su rad i ljubav prema znanju ključevi koji otvaraju vrata uspeha, te da nema granica za one koji sanjaju velike snove. Njegova mentorka, nastavnica matematike Jelena Božić, ali i svi ostali nastavnici u Osnovnoj školi „Nikola Tesla” imaju čast da budu deo Mirkove obrazovne priče. “Matematika i ovakvi nivoi takmičenja zathevaju zaista puno rada i truda, visok nivo koncentracije i upornosti te staloženosti na svim tim takmičenjima, a Mirko uspeva da odoli situacijama u učionici, gde druga deca ne rade to, već nešto svoje, da ostane fokusiran te da bude uvek iznad svega i u svakoj situaciji i ja mu na tome iskreno čestitam”, istakla je nastavnica Jelena.

Za Mirka nema odmora, jer ga već narednog vikenda očekuje okružno takmičenje iz fizike, potom i „Misliša“, a odmah zatim okružno takmičenja iz matematike i „Kengur bez granica“.. a mi smo sigurni da će ovaj mali-veliki matematički genije nastaviti da niže uspehe na radost Novih Banovaca, opštine Stara Pazova, ali i čitave Srbije!

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena