Yunet
 

Društvo

Aleksandra Dudić učesnica na Evropskom takmičenju u debatovanju

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 1. mart 2024. • 00:00 •

Aleksandra Dudić učesnica na Evropskom takmičenju u debatovanju

Evropsko takmičenje u debatovanju održalo se prošlog meseca u Pragu u Češkoj Republici, a ekipa Srbije osvojila je drugo mesto. Medju mladim debaterima iz Srbije bila je i učenica 3b razreda, gimnazije Branko Radičević Aleksandra Dudić. Ona je sa svojim timom ostvarila pobedu u prvom kolu takmičenja, gde su mladi debateri Srbije bili bolji od svojih vršnjaka iz Estonije.

“U prvih 5 rudni ostvarili smo dosta dobre rezultate, i onda smo otišli u finale naše kategorije gde nas je Slovenija pobedila, ali smo uspeli da osvojimo drugo mesto, što je dosta dobro. Nas pet je u ekipi i to je pet srednjoškolaca, ja sam jedina iz Stare Pazove i jedina da nisam iz Beograda. Na ovaj način predstavljala sam našu školu i našu Opštinu. Nas troje debatuje, u suštini nas petoro pripremamo govore i neke teme znamo unapred u suštini dosta ajedno istražjujemo o tim temama. U finalu smo dobili temu o transnacionalnim listama u Evropskom parlamentu i morali smo da istražimo sve o njoj a na kraju smo imali dobre argumente”, rekla je Aleksandra, mlada debaterka iz Stare Pazove.

Elokventnost, snaga argumenata, logičko zaključivanje, ubedljivost, načitanost i opšta kultura, krase Aleksandru i sve članove tima, a pripreme pred takmičenja su najbitnije.

“Imamo pripreme jednom do dva puta nedeljno, a ja se pripremam tako što slušam dosta govora i iz njih izvlačim suštinu i srategiju koju timovi prave, neke reči koje inače ne bih koristila, moram jer vodim debate na Engleskom jeziku , imamo baš intenzivne pripreme”, dodala je Aleksandra.

Aleksandra je svojim trudom i radom postala i članica Reprezentacije Srbije.

Tim iz Srbije otputovao je u Zagreb na Međunarodno takmičenje koje je otvorenog tipa i traje od 1 do3 marta, a konkurencija je velika jer debatuju sve zemlje sveta. Za tim iz Srbije nema odmora jer poslednjeg dana takmičenja u Hrvataskoj iz Zagreba putuju pravo za Sloveniju, na još jedn Međunarodni turnir.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena