Yunet
 

Društvo

Zeleno povrće najprodavanije na pijaci u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 29. februar 2024. • 00:00 •

Zeleno povrće najprodavanije na pijaci u Staroj Pazovi

Današnja pijaca u Staroj Pazovi bila je sva u zelenilu, spanać, mladi, luk, zelena salata, krasili su skoro svaku tezgu. Najveća potražnja bila je upravo za zelenom salatom, domaći proizvođači uglavnom su je prodavali za 50 dinara po komadu, a na pojedinim tezgama mogle su se pronaći i tri glavice za 100 dinara. Kilogram spanaća kupci su mogli pazariti za 300 dinara, dok se vezica mladog luka kretala od 60 do 100 dinara.

Brzi i osvećavajući obroci potrebni su nam kako bismo podigli energiju nakon teške hrane koju smo konzumirali tokom zimskih dana, zelena salata, mladi luk i spanać prepuni su vitamina i minerala, a osim što su hranljivi našem organizmu pružaju i odličan detoks.

Sezonsko povrće kupuje se najviše, a najveća konkurencija prodavcima povrća jeste što ne mogu da budu konkurentni ponudi u velikim marektima . To rezultuje većom ponudom na pijacama koja nije praćena adekvatnom potražnjom. Starije osobe se više odlučuju za kupovinu na pijaci od proizvođača jer kažu da su namirnice svežije, dok mladi više vole kupovinu u marketima, a cene su svuda iste.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena