Yunet
 

Društvo

Danas je slava vatrogasaca-spasilaca Srbije

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 20. septembar 2022. • 00:00 •

Danas je slava vatrogasaca-spasilaca Srbije

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i slave vatrogasaca – spasilaca Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici izvodi javne pokazne vežbe i organizuje taktičko-tehničke zborove. U Staroj Pazovi su ovaj dan najpre ulepšali mališani PU "Poletarac" koji su sa oduševljenjem gledali opremu, kamione i pomno slušali vatrogasca kako detaljno objašnjava čemu sve to služi.

Vladimir Dašić, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice u Staroj Pazovi ističe da se ovaj dan obeležava treću godinu zaredom a zainteresovanost građana, pogotovo dece je velika. Cilj ovih aktivnosti je da se vatrogasci – spasioci više približe građanima, da im pokažu čime raspolažu, te da oni to mogu da pogledaju, saznaju šta ih interesuje, te da se bolje upoznaju sa našim radom i opremom, objasnio je Dašić.

I u naredna dva dana izvodiće se pokazne vežbe i edukacije. Sutra će se održati Javna pokazna vežba na višespratnici u Staroj Pazovi u Zmaj Jovinoj ulici sa početkom u 10 časova, a u četvrtak će se realizovati edukacija dece predškolskog uzrasta Predškolske ustanove ''Poletarac''.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena