Yunet
 

Društvo

Preko prodaje limunade do kupovine najlepše nošnje! Mali folkloraši oduševili prolaznike!

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 31. avgust 2022. • 00:00 •

Preko prodaje limunade do kupovine najlepše nošnje! Mali folkloraši oduševili prolaznike!

Dok njihovi vršnjaci mahom sede ispred kompjutera i čekaju da im roditelji daju novac za sladoled, čokoladu ili novu loptu, više od petnaest klinceza i klinaca odlučili su da sami zarade za neophodnu opremu za ono što najviše vole – folklor. Oni već danima na centru Belegiša prodaju ručno pravljenu limunadu.

Prodaja domaće limunade bila je prilika da se prolaznici okrepe uz čašu ovog osvežavajućeg napitka, ali i prilika da najmlađi sugrađani podsete sve nas na značaj empatije i zajedništva.

Prema rečima dece, prodaja ide fenomenalno, a određena cena za jednu čašu ne postoji, već u kutiju za donacije ubaci ko koliko može.

Suma koju su prikupili premašila je 100.000 dinara, koliko im je bilo potrebno za neophodnu nošnju, koju su, kako kaže Bojan Knežević, predsednik KUDa Mitanče, do sada pozajmljivali. Ova priča pokrenula je i organizatore predstojećeg “Gastro Srema” koji su im za njihovu manifestaciju obezbedili i štand na kojem će moći da prodaju svoj dobro poznat napitak.

Uz pomoć humanih i ljudi dobre volje, ova vredna dečica na letnjem raspustu naučila su bitnu lekciju a možemo slobodno reći i da su odigrala najlepši i najvažniji korak u dosadašnjoj folklornoj karijeri.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena