Yunet
 

Društvo

POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Škole u staropazovačkoj opštini spremne, slede razgovori sa "Lastom"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 29. avgust 2022. • 00:00 •

POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Škole u staropazovačkoj opštini spremne, slede razgovori sa

Predstojeća školska godina biće prva od početka pandemije virusa korona koja će za sve učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama početi normalno. I u opštini Stara Pazova škole se pripremaju za svečani prijem prvaka i za neposrednunastavuu novoj školskoj godini.

Na sastanku Aktiva direktora škola u opštini Stara Pazova akcenat je stavljen na bezbednost đaka u novoj školskoj godini. Dogovoreno je da će pripadnici Policije biti prisutni ispred svih škola tokom septembra a takođe, u ovoj školskoj godini biće nastavljena saradnja sa Policijom u vidu predavanja o bezbednosti, naglasila je za RTV Stara Pazova Slavica Stošić, novoizabrana predsednica Aktiva direktora škola u opštini Stara Pazova.

Direktori škola su ukazali i na sve prisutniji nedostatak kadrova, kako pomoćnog osoblja tako i učitelja i nastavnika. Aktiv direktora ovih dana pokušava da sa saobraćajnim preduzećem "Lasta" reši već neko vreme prisutan problem putovanja, a koji je jedan od razloga zašto deca biraju srednje škole mimo staropazovačke opštine.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama krenuće kako je planirano 1. septembra, odeljenja se neće deliti, a đaci i nastavnici neće morati da nose maske. Dozvoljeno je da se organizuju izleti, ekskurzije, nastava u prirodi. Direktori se obavezuju da na nedeljnom nivou obaveštavaju Ministarstvo prosvete o broju zaraženih učenika i nastavnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena