Yunet
 

Društvo

Akcija pomoći dečacima iz Batajnice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 19. avgust 2022. • 00:00 •

Akcija pomoći dečacima iz Batajnice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj

Sve nas je potresla vest kada je srpski autobus sa decom i roditeljima sleteo sa puta u Bugarskoj. Tom prilikom je povređeno 14 osoba od kojih je osmoro dece. Lakše povređeni su dovezeni u Srbiju odmah, dok su dvojica dečaka, Nikola i Ilija, helikopterima MUP-a juče prevezeni u Srbiju u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Oni pohađaju OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici a ekipa RTV Stara Pazova razgovarala je sa direktorom škole koja se odlučila na akciju prikupljanja sredstava za te dve porodice. Ilija je imao plastične operacije lica usled dubokih posekotina dok Nikola ima višestruke prelome ruke.

“Njihovi roditelji, braća, sestre su isto veče krenuli ka Sofiji“ - kaže Igor Vojnović, direktor OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" Batajnica. “To je bio neplanirani odlazak i trošak i negde u razgovoru sa njima smo osteli potrenu da pomognemo tim porodicama. Pokrenuli smo akciju prikuljanja sredstava za njih. Putem društvenih mreža, preko škole i saveta roditelja smo obavestili roditelje, i akcija je uzela maha. Počela su da se prikupljaju sredstva koje svako može doneti ovde u školu” – ističe Vojnović.

Ukoliko želite i vi da pomognete, sredstva možete odneti u OŠ "Branko Radičević" u Batajnici jer se OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" trenutno renovira. Takođe je moguće uplatiti novac i na sledeće račune: Bojana Todorović 285- 2015040007900-19 i Vesna Četnik 205-9001015045360-51.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad