Yunet
 

Društvo

Rekordan broj vozila na naplatnoj stanici Stara Pazova u julu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. avgust 2022. • 00:00 •

Rekordan broj vozila na naplatnoj stanici Stara Pazova u julu

Naplatna stanica Stara Pazova, koja važi za jednu od najprometnijih u Srbiji, tokom letnjih meseci organizovana je tako da skoro uopšte nema zadržavanja. Nikolina Arbutina, rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove, Sektor za naplatu putarine JP "Putevi Srbije" rekla je za RTV Stara Pazova da je poslednji vikend jula uvek naopterećeniji zbog tzv. smene turista. 137.000 vozila je prošlo kroz ovu naplatnu stanicu za dva dana, što je rekordan broj vozila ikada.

U toku je projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Srbiji a staropazovačka, koja će biti jedna od najvećih u Srbiji, bila je prioritet zbog gustine saobraćaja. 1. jula je završena prva faza proširenja kada su u rad puštene dve trake. Do kraja godine se planira da tu izgradi 8 ostrva, da se pusti u rad čak 17 saobraćajnih traka, da postoji moderan objekat po ugledu na naplatnu stanicu Beograd i time će kapacitet biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.

Iz JP "Putevi Srbije" apeluju na korišćenje elektronske naplate putarine. U Srbiji trenutno ima oko 600.000 korisnika koji su se opredelili na ovaj bezgotovinski način plaćanja i sebi obezbedili prolazak kroz naplatnu stanicu bez ikakvog zadržavnja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena