Yunet
 

Društvo

Sedmoro spasilaca brine o bezebednosti kupača na Pazovačkim bazenima

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. jul 2022. • 00:00 •

Sedmoro spasilaca brine o bezebednosti kupača na Pazovačkim bazenima

Na teritoriji opštine Stara Pazova postoje 3 bazena: i u to u Staroj Pazovi, Starim Banovcima i Surduku. Na sva tri bazena angažovane su spasilačke službe a od početka sezone na Pazovačkim bazenima nije bilo intervencija, kažu spasioci:

“Gledamo da se kupači pridržavaju pravila”- kaže za RTV Staru Pazovu Vuk Grujić, spasilac na Pazovačkim bazenima. “U ovom većem bazenu je zabranjeno igranje sa loptom i skakanje u vodu, a u dva manja samo skakanje u vodu. Mi non-stop pazimo da se neko ne povredi, odnosno da sprečio da do toga dođe. U suštini trudimo se da svi budu bezbedni a u isto vreme i opušteni jer su došli da provedu lepo vreme na bazenu.”

Kupači, posebno oni najmlađi, nisu u potpunosti upućeni šta smeju, a šta im je zabranjeno tokom boravka na bazenu, uglavnom im je poznato da je zabranjeno skakanje u vodu i potapanje drugara tokom igre.

Svakog dana, o bezbednosti na Pazovačkim bazenima čiji je kapacitet 1200 kupača, brine 7 spasilaca, i to 4 na glavnom odnosno velikom bazenu, dok su 3 raspoređena oko manjeg gde se nalaze i tobogani.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad