Yunet
 

Društvo

Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 22. jul 2022. • 00:00 •

Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini

У данима екстремно високих температура у вечерњим и ноћним сатима ових врелих дана потрошња воде драстично расте. То упућује на нерационалну потрошњу, која доводи до пада притиска и поремећаја у снабдевању водом већег броја потрошача.

Систем водоснабдевања у старопазовачкој општини и данас када су екстремно високе температуре је стабилан и снабдевеност водом је добра, а појачана потрошња воде доводи до повремено слабијег притиска у систему, потврдили су за РТВ Стара Пазова из ЈКП Водовод и канализација Стара Пазова.

Наводњавање пољопривредних и зелених површина, пуњење резервоара, бунара и базена, поливање бетона, тераса и дворишта, прање возила представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће и за то се препоручеује употреба техничке воде.

Вода из старопазовачког Водовода је строго контролисана , бактериолошки и хемијски исправна. Контроле воде су ригорозне од стране Завода за јавно здравље Сремска Митровица а добијене резултате на увид добијају и Покрајинска и Републичка санитарна инспекција.

Иначе, укупан број водоводних прикључака у општини Стара Пазова износи око 26.000 а грађани се тренутно снабдевају водом са 65 бунара који раде пуним капацитетом.

У плану је изградња још 5 нових бунара (Нова Пазова, Нови и Стари Бановци) , у наредном периоду у циљу побољшања водоснабдевања на територији општине Стара Пазова.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena