Yunet
 

Društvo

55. rođendan radija Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 22. jul 2022. • 00:00 •

55. rođendan radija Stara Pazova

Na današnji dan pre 55 godine zvanično je sa radom je počela Radio Vojka, preteča sadašnje RTV Stara Pazova. Bila je to prva lokalna radio stanica u Sremu, i jedna od prvih u tadašnjoj velikoj Jugoslaviji kada radio stanice još nisu imali ni svi glavni gradovi republika. Radio stanicu je pokrenuo Petar Radivojević, nastavnik fizike u vojačkoj školi.

Emisionu tehniku su sami napravili Branislav Bugarin, prvi novinar ove kuće i Živko Inđić- Žega, tonac, zajedno sa Radivojevićem a prvi voditelji su bile Anđelka Mali, Smilja Grujić – Batinić i Jovanka Dragaš.

Nakon desetak godina funkcionisanja pod imenom Radio Vojka, stanica će promeniti ime u Radio Stara Pazova a kasnije će se i fizički preseliti u sadašnje prostorije u Staroj Pazovi.

Tokom bogate istorije svog postojanja, ovaj lokalni medij deliće sudbinu lokalne zajednice za koju proizvodi program.

Radio-televizija Stara Pazova i u svojoj 55. godini postojanja pruža najvažnije informacije sa lokalnog nivoa, iz cele staropazovačke opštine i to je njena misija od samog osnivanja.

Emituje program na dva jezika, i to putem radija i televizije kao i preko veb sajta www.rtvstarapazova.rs. Sadržaje plasira i na Jutjub kao i na ostale društvene mreže i digitalne platforme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena