Yunet
 

Društvo

Zašto su Banovci sve atraktivnija lokacija Beograđanima?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 11. jul 2022. • 00:00 •

Zašto su Banovci sve atraktivnija lokacija Beograđanima?

Svakodnevne saobraćajne gužve, vrućina u letnjim mesecima, nedostatak zelenih površina, ali i sve veći broj kompanija koje poslovanje izmeštaju u okolinu Beograda, neki su od razloga zbog kojih su Banovci poslednjih godina postali mesto u kojem sve veći broj ljudi želi da živi.

Banovci su počeli da se urbanizuju osamdesetih godina kada je između Novih i Starih Banovaca niklo naselje popularno nazvano "Kablar". Vikend zona, po kojoj su Banovci poznati, sada je upotpunjena i izgradnjom stambeno-poslovnih kompleksa, sa pratećim sadržajem, ali se čar vojvođanske ravnice zadržala.

Život pored reke nedaleko od Beograda

Pored činjenice da se Banovci nalaze na 12 kilometara od Zemuna i da saobraćajne gužve u špicevima obično budu u suprotnom smeru, ono što privlači Beograđane da dođu u Banovce jeste i Dunav, pored kog se roditelji igraju sa decom, skupljaju rečne školjke na obali ili voze čamac. Miran život, blizu prestonice, važan je benefit zbog kojeg i mnogi Banovčani žele da ostanu u svom mestu, blizu roditelja, a opet dovoljno daleko za odvojen život.

Miran život

Mladi parovi, zbog mirnog i komfornog života, iako rade u Beogradu, odlučuju se da početak svog novog života započnu upravo u Banovcima. Takođe, porast u broja stanovnika u Banovcima doprinela je i činjenica da se poslednjih godina određen broj firmi odlučio da svoje poslovanje izmesti iz užeg centra Beograda, zbog čega i radnici u tim preduzećima žele da žive u Banovcima.

Novogradnja za manje od 1.100 evra

Kao važan benefit svakako su i cene nekretnina, pogotovu novogradnje, koje se u Banovcima grade od kvalitetnih materijala, a opet, zbog lokacije, su jeftinije i mogu se naći po ceni ispod 1.100 evra po kvadratu.

Pa tako, agencija City Expert nudi gotovo završenu novogradnju u stambenom kompleksu “Burgena” po ceni od 1.080 evra po metru kvadratnom. Za strpljive, tu je i stambeni kompleks “Dunavska panorama”, koji će biti izgrađen do leta sledeće godine, a sa čije terase ćete moći da uživate u pogledu na Dunav.

Ukoliko podižete kredit za kupovinu stana, tu je i Kreditni savetnik, koji će pronaći najpovoljniju ratu stambenog kredita za kupovinu vašeg novog doma i to potpuno besplatno, kao i najpovoljniji keš kredit ukoliko vam zatreba finansijska podrška za opremanje stana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena