Yunet
 

Društvo

Cena vozne karte za one koji idu vozom na posao se neće menjati

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. maj 2022. • 00:00 •

Cena vozne karte za one koji idu vozom na posao se neće menjati

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao je da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata između Beograda do Novog Sada. Kako je istakao, cena se neće menjati za one koji idu vozom na posao, piše portal 021.rs.

"Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu", rekao je Momirović gostujući na TV Pink.

Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju.

"Cena mora da bude malo viša. Neće biti mnogo viša za one koji iz Pazove, Banovaca, Inđije koriste železnicu do posla. Njima će cena ostati ista", rekao je Momirović.

Međutim, Momirović nije naveo koliko će konkretno iznositi cena karata.

Podsetimo, zbog velikog interesovanja putnika, do 31. maja produžen promotivni period karata za vozove između Beograda i Novog Sada. To se odnosi na vozove Inter City "Soko", Regio Expres "Soko" i u regio vozovima.

Cena vozne karte, u jednom smeru, za 1. i 2. razred, trenutno iznosi 300 dinara, a deca do šest godina, za koje se ne zahteva posebno mesto za sedenje, voze se besplatno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad