Yunet
 

Društvo

Novi smerovi u Ekonomskoj školi: Kuvar i turistički tehničar

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 18. maj 2022. • 00:00 •

Novi smerovi u Ekonomskoj školi: Kuvar i turistički tehničar

Dualno obrazovanje je ono čemu teže stručne škole, jer se učenici osposobljavaju za rad odmah nakon završene srednje škole. Ovakav vid nastave postoji i u Ekonomsko trgovinskoj školi u Staroj Pazovi, koja će od naredne školske godine obrazovati i kuvare i turističke tehničare.

Obrazovni profili se uvode prateći potrebe privrede a za dualno obrazovanje je karakteristično da se veći deo nastave, kao što će to biti kod budućih trgovca i turističkih tehničara, izvodi u kompanijama, koje su akreditovane od Privredne komore.

Učenici će teorijska znanja sticati u školi, dok će praktično znanje i veštine sticati kod poslodavca uz novčanu nadoknadu za učenje kroz rad, kaže za RTV Stara Pazova Vladimir Marinkov, direktor ETŠ Vuk Karadžić. Kuvar je trogodišnje a turistički tehničar četvorogodišnje zanimanje.

Pored toga ETŠ u Staroj Pazovi budućim srednjoškolcima u narednoj školskoj godini nudi obrazovanje za ekonomskog tehničara, poslovnog administratora, finansijsko-računovođstvenog tehničara i pravno poslovnog tehničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad