Yunet
 

Društvo

„Na maturu bez automobila"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 12. maj 2022. • 00:00 •

„Na maturu bez automobila

Pred proslavu mature i maturske večeri učenici završnih godina srednjih škola u Staroj Pazovi imali su priliku da budu deo predavanja u okviru kampanje pod nazivom "Na maturu bez automobila". Osnovni cilj tribine , koju je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijom je da se maturantima ukaže da na maturu ne treba ići kolima, zbog očekivane konzumacije alkohola .Istaknut je i značaj vezivanja sigurnosnog pojasa kao i ne korišćenja mobilnog telefona dok vozimo.

Tribina je obuhvatila maturante Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole a njen posebno važan deo bilo je i iznošenje životne priče novinarke Dee Đurđević, koja je 2019.godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu, prebrodila 21 operaciju i danas je osoba sa invaliditetom koja otvoreno govori o tome šta joj se dogodilo.

Sastavni deo kampanje, koja je nastala u Kragujevcu kada su 2014. godine stradali maturanti, su i aktivnosti na društvenim mrežama, reklamni spotovi i filmovi kao i brojne demonstrativne situacije ali je akcenat ipak u direktnom razgovoru sa mladim ljudima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena