Yunet
 

Društvo

Izložba i projekcija filma o legendarnoj 72. Brigadi Vojske Srbije

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 8. maj 2022. • 00:00 •

Izložba i projekcija filma o legendarnoj 72. Brigadi Vojske Srbije

Organizacija rezervnih vojnih starešina Nove Pazove povodom Dana pobede nad fašizmom, organizovala je izložbu slika i projekciju dokumentarnog filma posvećenog legendarnoj 72. Brigadi Vojske Republike Srbije koja obeležava tri decenije postojanja.

Izložbi i projekciji filma u galeriji i sali bioskopa Kulturnog centra u Novoj Pazovi prisustvovali su veterani ove jedinice za specijalna dejstva koja baštini bogatu istoriju sličnih elitnih vojnih formacija od Kraljevine Srbije, Jugoslavije, Jugoslovenske Narodne Armije pa do Vojske Jugoslavije i Srbije.

Na panoima je prikazan istorijat specijalnih jedinica u pomenutim vojskama, prikazani su osnivači 72. brigade, njeni komadanti, poginuli pripadnici, ali i naoružanje i savremena sredstva koja koriste u obuci i dejstvovanju.

Brojnim gostima i zaineteresovanim posetiocima obratio se General Milorad Stupar, prvi komadant brigade, i pukovnik u penziji Milenko Baljak kao koautor izložbe "72. specijalna nekad i sad". U ime domaćina dobrodošlicu je poželeo Zdenko Gašić ispred Organizacije rezervnih vojnih starešina Nove Pazove.

Nakon himne i programa u izvođenju učenika škole "Rastko Nemanjić Sveti Sava" izložba je otvorena, a posetioci su mogli da pogledaju i dokumentarni film o ovoj brigadi. Izložba će svim zainteresovanim posetiocima biti na raspolaganju u Galeriji Kulturnog centra u Novoj Pazovi i naredne dve nedelje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad