Yunet
 

Društvo

Potrebna pomoć za Stefana Avakumovića

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 18. april 2022. • 00:00 •

Potrebna pomoć za Stefana Avakumovića

Stefan Avakumović (24) iz Beograda koji boluje od karcinoma debelog creva i oko čije se sudbine ujedinila cela Srbija, u prepodnevnim časovima stigao je u Tursku na lečenje.

Podsećamo da je juče ovaj mladić otputovao u Tursku i ispraćen je aplauzima i pesmom svojih prijatelja, drugara sa folklora i najmilijih.

Stefanu je 2017. godine dijagnostikovan karcinom debelog creva koji je ubrzo operisan. U oktobru 2020. godine Stefan započinje prvi ciklus hemioterapije, a nedugo zatim uočena je metastaza na gluteusu.Početkom 2021. godine lekari odlučuju da se započnu radioterapije koje je Stefan ubrzo i primio. U avgustu 2021. godine dolazi do progresije bolesti gde lekari nakon nekoliko meseci odlučuju da je potrebno lečenje imunoterapijom.

U februaru 2022. godine Stefanu je saopšteno da su sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene. Tada porodica odlučuje da rešenje potraži u inostranstvu.Lečenje u inostranstvu koje zbog agresivnosti karcinoma mora otpočeti odmah zahteva značajna novčana sredstva. Porodica moli sve ljude dobre volje da pomognu svojim donacijama.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1255 i pošaljimo na 3030

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena