Yunet
 

Društvo

Prvog dana recitatorske smotre tri zlatne diplome za Staru Pazovu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 8. april 2022. • 00:00 •

Prvog dana recitatorske smotre tri zlatne diplome za Staru Pazovu

U Sečnju se tokom vikenda održava 52. Pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ a zbog epidemije, nakon dve godine ponovo se organizuje u dosadašnjem uobičajenom obliku. Pokrajinska smotra recitatora je ove godine izazvala rekordno interesovanje, tokom vikenda u tri kategorije nastupa 201 učesnik a po tradiciiji svaki učesnik recituje na svom maternjem jeziku.

Opština Stara Pazova ima na ovom jedinstvenom takmičenju čak 19 recitatora: 6 u nižem uzrastu, 6 u srednjem i 7 odraslih.

Danas je završen prvi takmičarski deo kada su pred žiri stali kazivači lepe reči srednjeg uzrasta: Anđela Adamović, Tatjana Babinka, Nikola Vujnović, Mia Jašo, Lea Petrić i David Simendić. Od ovih šest recitatora, čak njih troje dobilo je zlatnu diploma, i to Anđela, Lea i David.

Sutra će se predstaviti najmlađi među kojima će biti Dunja Abadžija, Petar Babić, Mihajlo Bijočanin, Jelena Galečić, Lara Grebović i Lara Dronjak a staropazovačka sredina će u nedelju imati čak sedam recitatora. To su Mia Vereš, Nikola Marković, Lora Meršak, Ana Miltenović, Nikola Savić, Sergej Savić i Andrej Simendić.

Najboljih devet recitatora iz sve tri kategorije Pokrajinske smotre recitatora imaće priliku da učestvuje i na državnom takmičenju recitatora, koje će biti održano u Valjevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena