Yunet
 

Društvo

Godišnjica početka bombardovanja SRJ

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. mart 2022. • 00:00 •

Godišnjica početka bombardovanja SRJ

Danas se navršavaju 23 godine od početka agresije NATO pakta na Saveznu Republiku Jugoslaviju. OO SUBNOR-a Stara Pazova i predstavnici lokalne samouprave u prisustvu građana na spomenik u centru Stare Pazove na kom su uklesana imena: Zdenko Bzovski, Branimir Krnjajić, Dušan Ivančević, Krsto Muminović, Dragan Repija i Vladimir Kovač, danas su položili vence i odali poštu stradalim herojima bombardovanja.

Vence su položili i predstavnici SUBNOR-a Podunavlje, predstavnici mesnog udruženja rezervnih vojnih starešina Nova Pazova, zatim mesnih zajednica sa teritorije opštine Stara Pazova i predstavnici mesnih odbora SNS-a. Događaju su prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije.

NATO alijansa je 24. marta 1999. godine u 19:45 časova počela vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena