Yunet
 

Društvo

Drvo generacije osmaka škole Čmelik

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. mart 2022. • 00:00 •

Drvo generacije osmaka škole Čmelik

U našem narodu je nekad bio lep običaj, koji se i danas, ali jako malo praktikuje, da se se rođenju deteta, zasadi se neko drvo, te se paralelno prati razvoj i jednog i drugog. A pre nekoliko godina, u OŠ Heroj Janko Čmelik su počeli da sa završnim odeljenjima sade drvo generacije – kao simbol završetka osnovnoškolskog obrazovanja.

Stablo javora je čarobno i šareno, a stari s dostojanstvom i dobrotom. Upravo sa najlepšim željama, da im vreme provedeno u osnovnoj školi ostane u lepom sećanju, i da imaju nešto zajedničko što će u narednom periodu da se razvija kao i oni, učenici završnog razreda Osnovne škole "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove posadili su u staropazovačkom parku svoje drvo generacije.

U akciji je učestvovalo 30 đaka sa svojim odeljenskim starešinama Marienkom Đurica i Ljibušom Simendić, koja je došla na ovu ideju sa prethodnih nekoliko generacija.

Podršku je pružilo JKP Čistoća, koje je poklonilo sadnicu i pomoglo pri samoj sadnji, što je nastavak dugogodišnje saradnje naglasio je direktor škole Janko Havran. Nakon sadenje, osmaci su zalili mlado stablo javora, kako bi se dobro ukorenilo a na kraju je usledila zajednička fotografija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad