Yunet
 

Društvo

Danas se meri brzina na svim važnim putnim pravcima 24 sata

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 24. mart 2022. • 00:00 •

Danas se meri brzina na svim važnim putnim pravcima 24 sata

Saobraćajna policija danas marta realizuje takozvani "speed marathon".

To znači da će danas na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.U pitanju je deo pojačane kontrole saobraćaja, koja se odvija ove nedelje, a u okviru akcije u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreža saobraćajnih policija Evrope-ROADPOL.

Saobraćajna policija svakog dana angažuje sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - presretačima, dok se na autoputevima meri i prosečna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina se meri i kod pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani se i alkotestira, dok saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontroliše da li vozač i saputnici koriste pojase.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad