Yunet
 

Društvo

Ambasador Slovačke u poseti Opštini Stara Pazova

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 10. mart 2022. • 00:00 •

Ambasador Slovačke u poseti Opštini Stara Pazova

Pred obilazak kolonije pletenja, koja je održana u prethodna tri dana u Staroj Pazovi, Fedor Rosoha, ambasador Slovačke Republike imao je danas prijem kod Đorđa Radinovića, predsednika Opštine Stara Pazova. Bila je to prva zvanična poseta ovog slovačkog diplomate staropazovačkoj opštini.

Zahvalivši se na gostoprimstu, Rosoha je rekao, da su s obzirom na dugogodišnji suživot građana srpske i slovačke nacionalnost, razgovarali o kulturi i o razvoju oblasti ekonomije i privrede: „Vidim da Stara Pazova ima veliki potencijal, i postoji veliko interesovanje slovačkih kompanija, koje hoće da dođu ovde, da prošire svoju saradnju i na ovo tržište. Zajednički ćemo raditi na intenziviranju naše saradnje“, navodi Rosoha.

Predsednik Opštine Stara Pazova je izrazio zadovoljstvo prvim susretom sa njegovom ekselencijom, te naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava multikuralnost i održavanje kulture Slovaka, ali da je jako bitan i razvoj ekonomije i privrede.

Sagovornici su se složili da postoji veliki potencijal ali i želja za dalje susrete i unapređenje saradnje između slovačke ambasade i države i Opštine Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad