Yunet
 

Društvo

Obeležena Školska slava Sveti Sava - zaštitnik škole, učitelja i đaka

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 27. januar 2022. • 00:00 •

Obeležena Školska slava Sveti Sava - zaštitnik škole, učitelja i đaka

Srpska pravoslavna crkva, vernici, ali i čitav srpski rod gde god živeo 27. januara slavi Svetog Savu. Ove godine, kao i prethodne, škole u staropazovačkoj opštini su školsku slavu proslavile bez velikih priredbi i masovnih okupljanja učenika i roditelja.U hramovima su služene liturgije.

Praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju obeležen je danas u svim hramovima staropazovačke opštine, dok su tradicionalne svetosavske priredbe i akademije u školama izostale zbog epidemiološke situacije.

Sečenjem slavskog kolača u hramu Svete Petke u Novoj Pazovi u prisustvu vernika ,brojne dece, i osnovna škola "Rastko Nemanjić Sveti Sava" koja sa ponosom nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa, simbolično je obeležila školsku slavu. Svetosavskoj liturgiji u Novoj Pazovi prisustvovao je i predsednik opštine Đorđe Radinović sa saradnicima a obeležavanju Dana Svetog Save priključila se i lokalna samouprava koja je darovala najmlađe sugrađane svetosavskim paketićima u svim hramovima Opštine.

Prilikom Savindana škole staropazovačke opštine nagradile su na literarnim i likovnim konkursima svoje najkreativnije učenike a mnogi đaci su učestvovali i u pripremi svetosavskih programa, koji se emituju putem društvenih mreža.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena