Yunet
 

Zdravlje

Ogroman odziv građana za ultrazvuk štitaste žlezde

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. mart 2024. • 13:29 •

Ogroman odziv građana za ultrazvuk štitaste žlezde

U okviru preventivnih pregleda štitaste žlezde, koji su organizovani u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, 3. marta pregledan je ogroman broj građana.

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je odziv i zainteresovanost građana za ultrazvuk štitaste žlezde bila ogromna. U nedelju, u periodu 08.00 – 16.00 časova je pregledano 65 građana, a preglede je vršila dr Marija Radojko, specijalista nuklearne medicine.

Kod 38 pacijenata su dijagnostikovane parenhimske izmene u smislu postojanja nodusa i cista, dok je kod 17 pacijenata utvrđeno postojanje hroničnih inflamatornih promena parenhima štitaste žlezde.

Pored toga, u zrenjaninskoj bolnici su izvršene analize hormona štitaste žlezde za sve sugrađane kojima je toga dana krv uzorkovana u domovima zdravlja Srednjobanatskog okruga: Dom zdravlja Zrenjanin, Dom zdravlja Žitište, Dom zdravlja Srpska Crnja, Dom zdravlja Sečanj, Dom zdravlja Novi Bečej.

U Biohemijskoj laboratoriji Opšte bolnice Zrenjanin su u nedelju urađene analize za oko 630 pacijenata (TSH, FT4, anti TPO).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena