Yunet
 

Turizam

Objavljen program za doček Nove Godine na Trgu slobode

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 16. decembar 2022. • 14:20 •

Objavljen program za doček Nove Godine na Trgu slobode

U organizaciji grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada i Kulturnog centra Zrenjanina, na Trgu slobode u Zrenjaninu održaće se tradicionalna manifestacija “Novogodišnja čarolija – Grad otvorenog srca”, prigodan program povodom novogodišnjih praznika. 

 Proslava počinje u petak, 30. decembra, u 17h, kao Novogodišnja uvertira u vidu Humanitarnog dečijeg Novogodišnjeg vašara i sportsko plesnog izazova.

Od 20h počinje program za mlade u organizaciji Knacelarije za mlade, kada će se na centralnoj bini na Trgu slobode smenjivati nastupi DJ i plesnih grupa:       

20.30 – 21.30h BUSH MAD SQUAD (Rege, Denshol, Afrobit – dva DJ, Jamajka/NS)

21.30 – 22.30h TITO GARIMENDIA (Regeton, Salsa, Latino – DJ + plesna grupa, Kuba/BG)

22.30 – 23.30h LOCKED (Hip – Hop, Rnb – DJ AS FM, NS )

23.30 – 23.45h SALMANOVIĆ (Hip – Hop, Afrobets – Nigerija/ZR)

23.45 – 00.00h ZOZA (Hip – Hop, Rnb – ZR)

00.00 – 00.30h OGNJEN (Hip – Hop, Rnb – ZR)

00.30 – 02.00h KENDI (Hip – Hop- BG)

Proslava se nastavlja 31. decembra tačno u podne, kada počinje Novogodišnji program “Grad otvorenog srca”, a nastupaju Gradski dečiji hor, Gimnastičko plesni klub “Free Dance”, CEKOM – Centar za kreativno odrastanje mladih i Kulturno-umetnička društva. 

 Svi mališani na trgu biće počašćeni paketićima I slatkišima koje će im podeliti Deda Mraz! (pokrovitelj PERSU)

Grad Zrenjanin je raspisao konkurs “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – takmičenje za decu predškolskog uzrasta i decu školskog uzrasta do 10 godina za izbor najlepše čestitke. Proglašenje pobednika zakazano je za 31. decembar.

Centralni gradski trg, Trg slobode, biće pretvoren u Božićno selo, sa kapijama, kućicama, jelkama, klupama sa imelom i mestima prilagođenim za fotografisanje gde će, od 15. decembra biti organizovana prodajna izložba proizvoda domaće radinosti, a od 25. decembra svakodnevna prodaja toplih napitaka i brze hrane, poput langoša, čaja, kuvanog vina i tople čokolade sa prigodnom muzikom sa razglasa.

 U večernjim satima, tačnije od 22.30h, počinje koncert domaćih grupa: Francuska sobarica, Uroš i nejaki, Jimi Hendrix tribute band Elecrtic Universe.

Tačno u ponoć sve koji se odluče da Novu 2023. godinu dočekaju na otvorenom očekuje spektakularan vatromet!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad