Yunet
 

Turizam

Iz Gradske bašte ispraćeni pozivari koji besplatnim pivom ulicama grada pozivaju na 37. „Dane piva“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 8. avgust 2022. • 14:30 •

Iz Gradske bašte ispraćeni pozivari koji besplatnim pivom ulicama grada pozivaju na 37. „Dane piva“

Tradicionalno, uoči početka najveće gradske manifestacije, iz Gradske bašte na zrenjaninske ulice krenuli su danas fijakeri, tamburaši i pozivari da uz besplatno pivo najave i pozovu Zrenjanince na 37. “Dane piva”koji će biti održani od 9. do 14. avgusta.

Pozivari su krenuli uz muziku tamburaša, folklorce u narodnim nošnjama i pivsku zdravicu koju je govorio glumac Prvoslav Zakovski, a ispratili su ih gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima, predstavnici Turističke organizacije i medija.

Gradonačelnik Salapura je rekao da se ovogodišnji, 37. Dani piva održavaju u izmenjenom terminu u odnosu na prethodne godine kada su organizovani za kraj avgusta i početak septembra.

Novi termin i novi koncept, pored standardnih lokacija na kojima se odvija kulturno – zabavni program, na Žitnom Trgu i Trgu slobode, imamo još jednu lokaciju, a to je Tiršova ulica gde će biti postavljeno “Banatsko sokače”. Proteklog vikenda imali smo i svojevrsnu uvertiru za “Dane piva” u BIG tržnom centru i verujem da će novi termin, ali i interesovanje izvođača i posetilaca sa strane doprineti još većoj osećenosti – rekao je gradonačelnik Salapura.

Zahvalio se svima koji učetsvuju u organizaciji manifestacije i sugrađanima poželeo da naredni dani proteknu u dobrom veselju uz dobre vremenske prilike, a da gosti iz drugih sredina odu sa dobrim utiscima.

Verujem i da će u narednim godinama, kako se Zrenjanin razvija i kako ekonomski jača i manifestacija beležiti još bolju posetu, kako domaćih tako i gostiju iz inostranstva – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Svečano otvaranje “Dana piva” biće održano sutra u 21 sat na Žitnom trgu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena