Yunet
 

Sport

Gradonačelnik razgovarao s predsednikom Evropske asocijacije za školski sport i Saveza za školski sport Srbije

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 11. decembar 2022. • 14:01 •

Gradonačelnik razgovarao s predsednikom Evropske asocijacije za školski sport i Saveza za školski sport Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je radni sastanak s predsednikom Evropske asocijacije za školski sport i Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem i generalnim sekretarom Beogradske asocijacije za školski sport Slobodanom Đurićem. Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine Jovan Lekić i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Simbolično, u Zrenjaninu bili predstavnici školskog sporta Evrope, Srbije, Vojvodine, Beograda i Evropskog grada sporta, Zrenjanina.


Željko Tanasković, nekada vrhunski sportista, odbojkaš, danas je na dve značajne funkcije u oblasti školskog sporta. Istakao je da je tema sastanka s gradonačelnikom Zrenjanina bila širenje i unapređenje saradnje s Gradom Zrenjaninom, ali i Savezom za školski sport Vojvodine.


“Zrenjanin, kao grad sporta, zaslužuje da bude domaćin i organizator i velikih školskih takmičenja. Upravo zato smo danas ovde, jer planiramo da bar jedno od takmičenja u narednoj godini, iz kalendara Evropske asocijacije za školski sport, ili neki veliki međunarodni skupovi i kampovi školaraca, budu održani u Zrenjaninu”, rekao je Tanasković.

Tokom sastanka bilo je reči i o uspešno organizovanoj 9. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine, kojoj je prisustvovao i Željko Tanasković, a ovom prilikom gradonačelnik mu je uručio prigodnu publikaciju o toj najvećoj manifestaciji školskog sporta na teritoriji Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena