Yunet
 

Sport

18 godina KK „Banatski cvet“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 3. novembar 2022. • 19:00 •

18 godina KK „Banatski cvet“

Zrenjanin kao grad sporta i trofejnih sportskih klubova,svake nedelje obraduje svoje sugrađane sa novim sportskim rezultatima. Nedavno nas je tako obradovao KK Banatski cvet i takmičar Srđan Marić koji je doneo srebro i bronzu u Zrenjanin. Međutim,ovaj klub ima još jedan lep povod za radovanje,5. novembra obeležavaju 18 godina kako je klub osnovan. Zato razgovaramo sa predsednikom i trenerom kluba Nikolom Vukelićem.

1. Karate klub Banatski cvet obeležava veliki jubilej, 18. godina od osnivanja..sa kakvim emocijama i razmišljanjima ga dočekujete?

„Pre bilo kakvog odgovora želim da vam se zahvalim što ste mi omogućili ovaj intervju. Iza nas je dugih 18 godina odricanja, treniranja i velikih rezultata o kojima ćemo kasnije razgovarati. Svakako da su emocije veoma pojačane, ipak se radi o važnom događaju za sve nas. Ovo je tek početak, jer znamo u kom smeru treba ići dalje. Siguran sam da će naš klub trajati još dugo godina i da ćemo ispisivati istoriju zrenjaninskog sporta“.



2. Kojim biste se uspesima kluba/takmičara najviše pohvalili?

„Rado bih želeo da pomenem pre svega brojne medalje u svim kategorijam sa Državnih prevenstava, Kupovima i Ligama kako u Srbiji tako i u SRJ.

2011. Evropsko prvenstvo u Mađarskoj 3 bronze,

2012. Svetsko prvenstvo u Srbiji 3 bronze,

2015. Svetsko prvenstvo u Sloveniji visoka 4 mesto na žalost izmakla je medalja,

2018. Balkansko prvenstvo u Rumuniji bronza, Evropsko prvenstvo u Srbiji bronza i Evropski kup u Poljskoj bronza,

2019. Svetsko prvenstvo u Nemačkoj zlato, srebro i 5 bronzi,

2021. Evropsko prvenstvo u Srbiji 2 zlata i bronza,

2022. Evropsko prvenstvo u Italiji srebro i bronza.

Svakako da su naše uzdanice kluba Goran Samolovac, Srđan Marić, Anastasija Nikolić, Vladimir Samolovac, Filip Mihajlović, kao i mnogo dece nižih kategorija koji svojim radom već pokazuju potencijal za velike razultate..“.


3. Srdjan Marić kao trenutno najveća karate zvezda kluba, kakvu mu budućnost predviđate?

„Svakako je Marić vrlo perspektivan momak, pred njim poznavajući njega će biti još mnogo titula. Predviđam da će ostati u karateu dugo godina, i da će siguran sam jednog dana voditi neki savez jer znam koliko i on to želi. Naravno jednog dana će biti na mestu gde sam danas, tu nemam dileme. Čak šta više pomoćiću koliko je u mojoj moći da prođe mojim stazama ukoliko to želi“.

4. Kakose finansirate? Ko finansira pripreme i odlaske na takmičenja?

„Što se tiče finansiranja veliku podršku dobijamo od grada Zrenjanina, a od ove godine i od AP Vojvodine. Pripreme i sam odlazak na takmičenja najčešće snose sami takmičari, ali kad god ima prostora klub takođe pomaže. Naravno da su nam uvek potrebni sponzori koji žele da nam pomognu“.

5. Kako ćete obeležiti jubilej 5. novembra?

„Proslava jubileja je podeljena na dva dela:

Prvo ćemo održati besplatni trenining seminar u našoj Sali MZ Gradnulica otvorenog tipa za sve sinpatizere kluba, nekadašnje članove kao i naravno drage karate kolege iz drugih organizacija. Trening će trajati od 16 do 18 časova, nakon treninga uslediće pauza od sat vremena.

Od 19 časova u Baroknoj Sali održaće se svečana Skupština gde ćemo prezentovati o istorijatu kluba šta je to urađeno do sada, nakon tog dela podelićemo priznanja našim dragim gostima, medijima i svima onima koji su podržavali i pomagali klubu od njegovog osnivanja“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad