Yunet
 

Sport

Dva zlata, srebro i dve bronze na Međunarodnoj ilindenskoj regati na Ohridu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 22. avgust 2022. • 11:58 •

Dva zlata, srebro i dve bronze na Međunarodnoj ilindenskoj regati na Ohridu

Danas je na Ohridu održana Međunarodna Ilindenska regata u organizaciji kajakaškog kluba Strmec, ućešće je uzelo 9 klubova iz Makedonije, Poljske i Srbije.
Kajak klub Begej je nastupao sa osam takmičara u četiri kategorije, mlađih pionira, gde je učestvovao Marko Lakatuš koji je ubedljivom pobedom osvoji zlatnu medalju. Kod pionira gde su učestvovali Radovana Ramljaski koji je pobedio i u trci kvalifikacija i u finalnoj trci i osvojio zlatnu medalju, dok je Marko Gojgolović zauzeo drugo mesto u kavifikacijama i treće u finalnoj trci osvojivši bronzanu medalju, kod pionira učestvovao je i Nemanja Vlatković koji se u toku finalne trke prvrnuo i time završio trku.

U konkurenciji kadeta su isto održane kvalifikacione trke, u obe grupe pobedili su Stefan Trubajić u prvoj i Stevan Bojanić u drugoj dok su drugo mesto zauzeli takmičari iz Poljske, u izuzetno zanimljivoj finalnoj trci između naših takmičara Stevana Bojanića i Stefana Trubajića i dva poljska takmičara, Stevan Bojanić je zauzeo drugo mesto iza poljskog takmičara sa jedne strane i drugog poljskog takmičara iza sebe osvojio srebrnu medalju, dok se Stefan Trubajić nije baš snašao u finalnoj trci i zauzeo 4.mesto, u istoj trci učestvovao je i Jovan Popov koji je u finalnoj trci zauzeo 6.mesto.

U finanoj trci Juniora, Luka Kojić zauzeo je treće mesto iza takmičara iz Poljske i domaćeg takmičara iz Ohrida i osvojio bronzanu medalju.

Kao nagrada za odlične pojedinačne rezultate, osvojen je pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu. „Treba istaći da smo na Ohrid otišli posle četiri godine posta, cilj je bio da se deo takmičarske ekipe oproba i na ovakvom takmičenju gde već godinama učestvuje selekcija Poljske sa odličnim takmičarima. Zahvaljujemo se domaćinu i selektoru Makedonske reprezentacije u kajaku sprint Radovanu Poposkom koji je ovoga puta bio sjajan domaćin“, rekli su iz KK Begej.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena