Yunet
 

Sport

Proleter na jednom od najvećih tekvondo kampova u ovom delu Evrope

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 21. avgust 2022. • 11:20 •

Proleter na jednom od najvećih tekvondo kampova u ovom delu Evrope

Predstavnici Tekvondo kluba Proleter iz Zrenjanina trenutno se nalaze na jednom od najvećih tekvondo kampova u ovom delu Evrope.

Na Herkules kamp, koji se ove godine održava u Banji Kanjiža, došlo je više od 300 takmičara iz osam zemalja. Neki su došli čak sa drugog kontinenta da bi trenirali sa najboljim svetskim trenerima i razmenjivali iskustva sa najuspešnijim evropskim takmičarima.

Ovde je prisutan i trener kanadskog nacionalnog tima, koji od 1988. godine, od kada je tekvondo postao demonstracioni sport na Olimpijskim igrama, nije propustio nijednu Olimpijadu. On je na Herkules kampu sa svojim timom koji se priprema za naredna takmičenja.

Tu su i treneri iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Portugalije i, naravno, Srbije. Svi ovde razmenjujemo iskustva kako bismo mogli da napredujemo i ostvarujemo što bolje rezultate na predstojećim takmičenjima – kaže trener Tekvondo kluba Proleter Petar Vidaković. Proleter je na kampu prisutan sa kadetskim i juniorskim timom.

Vredno radimo i delimo znanje sa kolegama iz inostranih klubova. Samo nedelju dana ranije ovde je bio naš pionirski tim koji je treniro i učio od trenutno najuticajnijih trenera u svetskom tekvondou. Iskustvo koje steknemo ovde puno će nam značiti za nastavak takmičarske sezone – napominje Vidaković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena