Yunet
 

Sport

Gradonačelnik ugostio dvojicu uspešnih mladih sportista iz našeg grada tenisera Zorana Ludoškog i košarkaša Marka Šarenca

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 21. avgust 2022. • 14:57 •

Gradonačelnik ugostio dvojicu uspešnih mladih sportista iz našeg grada tenisera Zorana Ludoškog i košarkaša Marka Šarenca

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura organizovao je prijem za dvojicu mladih, izuzetno uspešnih sportista iz našeg grada tenisera Zorana Ludoškog i košarkaša Marka Šarenca.

Talentovani Marko Šarenac od prošle godine je član mlađih selekcija (juniorskog tima) KK Crvena zvezda mts. Visok 207 centimetara i igra na poziciji krila i krilnog centra. Šarenac je, osim dobrim igrama u svom prethodnom klubu i kandidaturom za nacionalni tim, privukao pažnju javnosti i kao jedan od najboljih igrača na novogodišnjem turniru u Barseloni 2020. godine, a na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru, bio je član „orlića“ koji su osvojili bronzanu medalju.

 Moram reći da je to bilo i očekivano, vredno smo radili i pripremali se naporno. Zadovoljan sam svojim učešćem jer sam se pokazao u najboljem svetlu i igrao odlično. Sledeće godine očekuje nas svetsko prvenstvo u Mađarskoj, a nastup u reprezentaciji je za mene ponos jer to nije mala stvar, a verujem da svako dete sanja da igra u reprezentaciji, za mene je taj san ostvaren – rekao je Šarenac. 

Mladi Zoran Ludoški je šampion Srbije i juniorski reprezentativac koji je osvojio značajna priznanja u našoj zemlji, a nedavno je briljirao na juniorskom ITF turniru J2 kategorije koji je u održan u nemačkom mestu Reningenu.
– Bio je to jedan od najjačih turnira, došli su mnogo jaki igrači i ja sam maksimalno dao sve od sebe i igrao na svom gotovo najboljem nivou – rekao je Ludoški. 

Kazao je da je, kada je reč o pripremama, trenirao ovde u Zrenjaninu sa trenerom budući da su pripreme uglavnom zimi i da se tada dobro pripreme fizički i teniski.
Tokom proleća i leta održavaju se turniri i tada za treninge nema dovoljno vremena. Dobro sam se pripremio, a sada, već u ponedeljak, igram u Pančevu, to je prva kategorija ITF i zatim u Novom Sadu, to su dva najjača turnira kod nas u Srbiji. U planu je da posle toga igram u Egiptu. Nakon toga, nadam se da ću imati malu pauzu posle koje već slede pripreme za sledeću godinu, a možda odigram još jedan turnir, ukoliko mi bude falilo bodova za bolji rang. Nadam se da ću u ovih pet turnira napraviti dva, a možda i tri dobra rezultata kako bi bio osiguran za sledeću godinu – kazao je Ludoški istakavši da je u planu da igra i seniorske turnire.

Upitan da kaže ko mu je teniski uzor, Ludoški je rekao da je to naravno bio Novak Đoković zbog kog je kao mali i počeo da trenira tenis.

Prijemu je prisustvovala i Vukica Đapić Atanasković koja je navela da su uspesi ovih mladih sportista još jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sporta.
Prošle godine proglašeni smo za Evropski grad sporta, nama je danas pripala čast, a pre svega zadovoljstvo da primimo dvojicu najperspektivnijih zrenjaninskih sportista, žao mi je što danas nije sa nama i Justin Cvetkov, ali on je na zasluženom odmoru. Momcima želimo mnogo sreće u daljoj sportskoj karijeri i da im se ostvare sve želje – poručila je ona. Navela je i da su odlični rezultati zrenjaninskih sportista i dokaz da su u našem gradu obezbeđeni odlični uslovi za bavljenje sportom.

Zrenjanin u poselednjih par godina mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu što je osnova za pravljenje dobrih sportskih rezultata – istakla je Vukica Đapić Atanasković.
  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad