Yunet
 

Sport

Petoro sportista iz Zrenjanina brani boje reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 27. jun 2022. • 17:23 •

Petoro sportista iz Zrenjanina brani boje reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama

Odbojkašica Rada Perović, karatisti Marina Radičević i Đorđe Salapura, plivač Nikola Aćin i rvač Viktor Nemeš zrenjaninski su sportisti koji učestvuju na XIX Mediteranskim igrama, otvorenim juče u alžirskom gradu Oranu. Oni će braniti boje reprezentacije Srbije koju na ovom takmičenju ukupno predstavlja 151 sportista.

Rada Perović članica je ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, karatistkinja Marina Radičević nastupiće u kategoriji do 68 kg, a karatista Đorđe Salapura u kategoriji do 75 kg. Nikola Aćin plivaće u disciplinama 4h100 metara slobodno štafeta, 50 i 100 metara slobodno i 100 metara leđno, dok će rvač Viktor Nemeš nastupiti u kategoriji do 77 kg, grčko-rimskim stilom.
Zrenjaninci nastavljaju tako tradiciju nastupa na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima. Mediteranske igre okupiće sportiste iz 25 zemalja, sa tri kontinenta, koji će se takmičiti u 24 sporta i 292 discipline. Republika Srbija, iako nema izlaz na more, član je Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara i učesnik sportskih igara mediteranskih zemalja, na osnovu osnivačkih prava.

Domaćin XIX Mediteranskih igara je drugi po veličini grad i luka u Alžiru, Oran, a igre traju do 6. jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad