Yunet
 

Sport

Prijem za delegaciju Svetske Šotokan organizacije

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 12. novembar 2021. • 11:16 •

Prijem za delegaciju Svetske Šotokan organizacije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas, u svom kabinetu, prijem za delegaciju Svetske Šotokan organizacije na čelu sa predsednikom Aurel Patruom, kao i za predsednika Šotokan karate saveza Srbije i predstavnike organizatora Svetskog kupa u Šotokan karateu koji se za vikend održava u našem gradu.

Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i Vukica Đapić Atanacković generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Aurel Patru izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da boravi u Zrenjaninu.

– Kada smo dolazili u Zrenjanin, nismo mnogo toga znali o gradu, a kada smo došli ovde videli smo da je reč o sportskom gradu koji puno šanse i prilika pruža za organizovanje velikog prvenstva kao što je ovo. Malo koji grad u ovom regionu i Evropi može da ponudi dve sportske hale odjednom, u kojima će se odvijati takmičenja. U jednoj hali biće pet borilišta, u drugoj takođe pet. Vidim da imamo i punu podršku Grada Zrenjanina i zaista, sve pohvale za organizatore i za Grad Zrenjanin kao domaćina, ljudi su ovde ljubazni – rekao je Patru ukazujući da je pandemija ipak uticala na organizaciju takmičenja, jer, očekivalo se učešće oko 45 zemalja, sa preko 1.400 takmičara, ali da to nažalost nije ostvareno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena