Yunet
 

Privreda

Dvanaest aktivnih gradilišta stambenih objekata u Zrenjaninu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 20. april 2022. • 22:46 •

Dvanaest aktivnih gradilišta stambenih objekata u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je trenutno aktivno 12 gradilišta za kolektivno stanovanje. U toku je priprema dokumentacije za još 5 , a investitori su uglavnom iz Zrenjanina.

U ovom trenutku u Zrenjaninu je aktivno dvanaest gradilišta stambenih objekata kolektivnog stanovanja, a još pet je u fazi pripreme za početak gradnje, što u bliskoj budućnosti znači na hiljade kvadratnih metara novog ekonomskog zamaha grada. Činjenica je da stanogradnja predstavlja najbolji pokazatelj ukupnih privrednih kretanja, a u Zrenjaninu je poslednjih godina obim izgradnje višestruko uvećan.

– U ovom trenutku u Zrenjaninu se gradi na čak 12 lokacija, što jasno pokazuje da postoji interesovanje kako investitora tako i kupaca, jer da nije tako, ne bi bilo ni gradilišta – kaže Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina – Imamo naznake za još dva nova investitora i još 500 ili 600 stanova, što predstavlja brojku od 2000 stanova koji će se u narednom periodu graditi u Zrenjaninu. Naravno, ovo znači i priliv kapitala u gradski budžet, što je takođe veoma važno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena