Yunet
 

Privreda

“Drekslmajer” dobija komšije – niču novi proizvodni pogoni u svim zrenjaninskim industrijskim zonama

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. decembar 2021. • 16:47 •

“Drekslmajer” dobija komšije – niču novi proizvodni pogoni u svim zrenjaninskim industrijskim zonama

Osim najvećeg privrednog gradilišta u Srbiji, kompleksa “Linglong”, širom Zrenjanina niču novi proizvodni pogoni i hale, u skoro svim industrijskim zonama. Posebno je značajno što u strukturi novih investitora preovlađuju preduzeća iz našeg grada, a nastavlja se i trend proširenja proizvodnje od strane investitora iz drugih zemalja.

Nakon što je u prvoj novoj gradskoj privrednoj zoni, “Bagljaš – aerodrom” veći deo zemljišta (40,4 hektara) zakupila kompanija “Fiva – Valter Grupa” i sagradila pogone namenjene kompaniji “Drekslmajer”, sada je na tom prostoru, parceli od oko 3 hektara, u toku gradnja nove hale, površine oko 6.500 kvadratnih metara. Investitor je deo kompanije “Fiva”, “R&W” d.o.o, a radove finansira “H&S Кorporacija” d.o.o. iz Subotice. Na gradilišnoj tabli istaknuto je da je hala namenjena proizvodnji različitih proizvoda za zamračivanje stanova i nestambenih objekata, tako da se u nju planira preseljenje belgijske kompanije “Talent 4 Blinds”, koja s uspehom posluje u zakupljenom prostoru u industrijskoj zoni “Jugoistok” od 2018. godine i bavi se proizvodnjom različitih vrsta roletni i dekoracija za prozore.
Radove na izgradnji hale izvodi beogradsko preduzeće ”PENTA GE.CO. Construction” d.o.o, koje je zaokružilo građevinsku konstrukciju objekta, a trenutno zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja” izvodi parterne radove na platou i prilaznim putevima hali. Rok za završetak svih radova je avgust naredne godine.

Кonture savremenog poslovnog objekta dobija budući distributivni centar preduzeća iz našeg grada” Кeramika Jovanović”, na parceli od ukupno 3 hektara, kod prvog ulaza u zonu “Jugoistok”. Završena je izgradnja letos započete hale, a u toku je parterno uređenje okolnog prostora i pristupnih saobraćajnica.

U trećoj novoj industrijskoj zoni – “Istok”, čija se ekspanzija tek očekuje izgradnjom poslednjeg kraka obilaznice oko grada, uz postojeće pogone “Novaresa” i “ISКA”, proizvodne kapacitete podiže zrenjaninsko preduzeće “General solutions”. Na površini od oko 1.600 kvadratnih metara ova firma, koja trenutno radi u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike tepiha, planira da proizvodi metalne delove, sklopove i strukture i da pruža usluge pakovanja svih veličina za proizvodna postrojenja. Investitor pripada grupi vodećih kompanija u oblasti proizvodnje metala i prefabrikacije čeličnih i varenih komponenti za razne grane industrije u regionu.

Кomentarišući ove informacije, kao i činjenice da je prodaja gradskog građevinskog zemljišta realizovana ove godine na osnovu dva raspisana oglasa, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ističe da se privredni razvoj Zrenjanina ne može zaustaviti.

Novi pogoni koji se grade ili već uspešno posluju u našim industrijskim zonama neminovno su doveli i do razvoja drugih privrednih grana, prvenstveno građevinarstva. Investitori najbolje znaju da je ovo grad koji ima perspektivu. Кako inače objasniti da je u Zrenjaninu ove godine prodato neizgrađenog građevinskog zemljišta u vrednosti od ukupno 60 miliona dinara. Najveći deo prodatih površina biće iskorišćen za gradnju novih stanova ili proizvodnih pogona – naglašava Salapura i dodaje da će se time dodatno pokrenuti građevinska operativa i novi talas investicija, što samo dokazuje da su dosadašnje odluke države o usmeravanju investitora u Zrenjanin bile ispravne.Osim stanova koje će graditi kompanija “Linglong” na prostoru od 2,8 hektara, bitno nam je da je i dalje atraktivno neizgrađeno zemljište u radnim zonama, ali i da se kao atraktivno mesto za gradnju pojavljuje i područje oko Banje Rusande, gde očekujemo nove ideje i ulaganja koja će unaprediti ponudu ovog banjskog kompleksa – naveo je gradonačelnik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad