Yunet
 

Politika

Simo Salapura predsednik GO SNS Zrenjanin

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 15. maj 2023. • 22:19 •

Simo Salapura predsednik GO SNS Zrenjanin

Na današnjoj trećoj po redu sednici Izborne skupštine Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin, jednoglasnom odlukom 130 delegata za predsednika je izabran Simo Salapura.
Sednici su prisustvovali koordinator GrO Srpske napredne stranke Zrenjanin Vladimir Galić i dosadašnji poverenici GrO SNS Zrenjanin Nenad Karapandža i Saša Santovac.

Obrazlažući svoj predlog da Simo Salapura bude predsednik GO, Santovac je rekao da je on čisto lice grada Zrenjanina koje može Gradski odbor da vodi napred.

„Smisao zbog čega se bavimo politikom jeste da činimo dobro ljudima oko sebe. Podvlačim, ljudima oko sebe, ne sebi. U prilog tome, govori činjenica da je Simo od 2006. do 2017. godine bio volonterski angažovan u radu sa osobama sa smetnjama u razvoju, a na osnovu takvog iskustva i angažovanja odbranio je i doktorsku disertaciju u oblasti sporta sa osobama sa smetnjama u razvoju. Svojim stranačkim angažovanjem Simo je pokazao izuzetnu odgovornost. Kada je trebalo da se ide u akciju „od vrata do vrata“ – išao je, kada je od njega traženo da se organizuju štandovi – učestvovao je i organizovao je, kada je trebalo voditi mesni odbor – vodio je, kada je trebalo koordinirati 11 biračkih mesta – koordinirao je. Kada je trebalo biti jedan od poverenika, radio je to uspešno i ispunio je svaki zadatak i svaku stranačku aktivnost koja je od njega tražena. Zato biramo Silu Salapuru za predsednik gradskog odbora“ , poručio je Santovac.

Nakon što je izabaran za predsednika GrO SNS Zrenjanin Simo Salapura je poručio prisutnima da se Srpska napredna stranka razlikuje od ostalih stranaka upravo po tome što ona svakodnevno radi u službi građana.

„Mi razumemo naše sugrađane i tu smo za njih svakog dana, a ne samo u predizbornoj kampanji. SNS je pokazao da je stranka koja brine o ljudima, a ne o popularnosti. Da bi sve ovo postigli, imali smo od koga da učimo, od predsednika Aleksandra Vučića. On je postavio temelje na kojima danas gradimo našu stranku i učinio da naša stranka bude jača nego ikada i spremna da nastavi sa pobedama. Kao što je predsednik Aleksandar Vučić rekao, pred Srbijom su teška vremena, a teška vremena zahtevaju još veće jedinstvo i okupljanje. Pred nama je ostvarenje velike vizije predsednika o Narodnom Pokretu u koji su dobrodošli svi koji žele dobro Srbiji. Narodni Pokret znači pristojnu Srbiju. To je Srbija koja čuva mir i stabilnost, Srbija koja se gradi i napreduje. Danas pristojnu Srbiju jedino može da vodi predsednik Aleksandar Vučić. Kao građanin i kao otac troje dece, duboko verujem da Aleksandar Vučić može da sačuva Srbiju, da sačuva mir, da obezbedi da Srbija ne bude ponižena i da nastavi da se gradi i razvija. Zato su nam potrebne pobede. Kao sportista znam šta znači timski rad, šta znači odricanje i šta znači borba za pobedu. Mi zrenjaninski naprednjaci večeras obećavamo predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo pobediti. Pobediće Zrenjanin, pobediće Srbija, živela Srbija“, poručio je Salapura.
Izbornoj sednici prethodili su izbori predsednika svih mesnih odbora, ali i delegata koji su učestvovali u radu današnje sednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena