Yunet
 

Kultura

Izložba „Sveti Sava slogu slavi“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 18. februar 2023. • 10:16 •

Izložba „Sveti Sava slogu slavi“

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 22. februara 2023. godine, sa početkom u 18 časova biće održana svečanost povodom dodele nagrada Svetosavskog literarnog i likovnog konkursa pod nazivom „Sveti Sava slogu slavi“ koje organizuje „Svetosavlje“ iz Zrenjanina.

Na ovogodišnjem literarnom konkursu sa temom „Sveti Sava slogu slavi“ učestvovali su učenici VII i VIII razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište. Od pristiglih 36 radova, u najuži izbor ušlo je 8, a dobitnici nagrada biće proglašeni na samoj svečanosti. Kao i prethodne godine „Svetosavlje“ će dodeliti 15.000 dinara za I nagradu, 10.000 dinara za II i 5.000 dinara za III nagradu.

Na likovni konkurs sa temom „Sveti Sava slogu slavi“ pristiglo je oko 1.000 dečjih radova, uzrasta od I do VI razreda, iz osnovnih škola iz Zrenjanina i opštine Žitište. U uži izbor ušlo je 60 radova, a dobitnici nagrada će kao i kod literarnog konkursa biti proglašeni na samoj svečanosti. Nagrade su takođe 15.000 dinara za I mesto, 10.000 dinara za II mesto i 5.000 dinara za III mesto.

Na svečanosti povodom dodele nagrada obratiće se direktor Narodnog muzeja Zrenjanin Siniša Onjin, predsednik „Svetosavlja“ Dragan Vidaković, a besedu će govoriti sveštenik Dejan Bojanić. U programu će učestvovati i Vaskrsija Kovačević, učenica Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u klasi profesorke Ane Aleksić Šajrer i dečiji hor „Rafailo banatski“.

Moderator događaja je Vladislava Ignjatov, viši kustos-istoričar Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ovom prilikom biće otvorena i izložba dečjih radova nastalih povom Svetosavskog likovnog konkursa „Sveti Sava slogu slavi“ u Malom salonu i Holu Narodnog muzeja Zrenjanin. Izložbu će prirediti mr Milan Grahovac, Vladislava Ignjatov, viši kustos-istoričar i Aleksanra Kurjak, muzejski edukator, a ista će trajati do 8. marta 2023. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad